Fortsätt till huvudinnehåll

Helt vanlig söndag/vilodag

Efter att ha sovit med båda arvsmassorna i sängen och haft en härlig ägglossningsvärk halva natten var jag inte i toppform för morgonrundan. Men jag gjorde mitt bästa, som blev bland de sämsta rundorna jag varit ute på. Å andra sidan  kan man ju också se det som en av de bästa rundorna eftersom jag tog mig runt fast det var så jäkla tungt. 

Jag hade knappt börjat när jag trodde att jag stött på lösspringande hundar. 
Så kanske inte jättepigg och alert direkt. 
De var inte heller så alerta, eller angelägna om att masa sig ur vägen. 
Helt klart värd, och i behov av, en redig frukost efter stretching och dusch, så jag dukade upp det här: 
Yoghurt med blåbär, jordgubbar, mango och valnötter, och tranbärsbröd med ost och marmelad. Frukost, dagens bästa.

Igår hade jag och Polarn matchande kläder i form av svarta jeans och grå collage-tröja. Polarn tyckte det var så himla kul, men Pyret ville inte vara med i vårt gäng fast hon hade kunnat. Jag trodde att hon kanske redan blivit för stor för sånt, fast så fick jag frågan av Pyret om vi inte kunde matcha varandra idag. Hon valde:
Lär väl inte dröja länge förrän det där bara är pinsamt, så jag låter dem hållas.

Det blev mer djur och natur på promenaden, för självklart blev det en långpromenad idag. Mitt favoritdjur:
Korre!
Jag blir lika glad varje gång jag ser en ekorre, oklart varför.

Och så stötte vi på lite mer rådjur:
Självklart hann vi också med allt tråkigt helgerna för med sig, som att städa, stryka, handla och göra läxor. Gud vad jag less på att helgerna mest handlar om att ta hand om röran vardagarna lämnar efter sig. Och att behöva vara den som för upp att de sakerna måste göras.
Jag försöker tappert få med resten av familjen på konceptet att ta hand om allt under vardagarna, så att helgen kan ägnas till fullo åt att njuta av ledigheten. Men för att få igenom den planeringen skulle jag behöva gå över till att ta hand om röran alla andra lämnar efter sig under vardagarna, istället för att kommendera dem att ta hand om sin egen röra på helgen. Eller tjata vareviga dag på att få saker gjorda, istället för bara på helgerna. Gillar inget av alternativen.
Hittade det här inlägget som känns relevant i sammanhanget:

Kalla mig B.o.B. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.