Fortsätt till huvudinnehåll

Helt vanlig söndag/vilodag

Efter att ha sovit med båda arvsmassorna i sängen och haft en härlig ägglossningsvärk halva natten var jag inte i toppform för morgonrundan. Men jag gjorde mitt bästa, som blev bland de sämsta rundorna jag varit ute på. Å andra sidan  kan man ju också se det som en av de bästa rundorna eftersom jag tog mig runt fast det var så jäkla tungt. 

Jag hade knappt börjat när jag trodde att jag stött på lösspringande hundar. 
Så kanske inte jättepigg och alert direkt. 
De var inte heller så alerta, eller angelägna om att masa sig ur vägen. 
Helt klart värd, och i behov av, en redig frukost efter stretching och dusch, så jag dukade upp det här: 
Yoghurt med blåbär, jordgubbar, mango och valnötter, och tranbärsbröd med ost och marmelad. Frukost, dagens bästa.

Igår hade jag och Polarn matchande kläder i form av svarta jeans och grå collage-tröja. Polarn tyckte det var så himla kul, men Pyret ville inte vara med i vårt gäng fast hon hade kunnat. Jag trodde att hon kanske redan blivit för stor för sånt, fast så fick jag frågan av Pyret om vi inte kunde matcha varandra idag. Hon valde:
Lär väl inte dröja länge förrän det där bara är pinsamt, så jag låter dem hållas.

Det blev mer djur och natur på promenaden, för självklart blev det en långpromenad idag. Mitt favoritdjur:
Korre!
Jag blir lika glad varje gång jag ser en ekorre, oklart varför.

Och så stötte vi på lite mer rådjur:
Självklart hann vi också med allt tråkigt helgerna för med sig, som att städa, stryka, handla och göra läxor. Gud vad jag less på att helgerna mest handlar om att ta hand om röran vardagarna lämnar efter sig. Och att behöva vara den som för upp att de sakerna måste göras.
Jag försöker tappert få med resten av familjen på konceptet att ta hand om allt under vardagarna, så att helgen kan ägnas till fullo åt att njuta av ledigheten. Men för att få igenom den planeringen skulle jag behöva gå över till att ta hand om röran alla andra lämnar efter sig under vardagarna, istället för att kommendera dem att ta hand om sin egen röra på helgen. Eller tjata vareviga dag på att få saker gjorda, istället för bara på helgerna. Gillar inget av alternativen.
Hittade det här inlägget som känns relevant i sammanhanget:

Kalla mig B.o.B. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.