Fortsätt till huvudinnehåll

Vem behöver sova egentligen

Först kom Pyret och smög ner i mitten av sängen.

Sen kom Polarn och sa att hon drömt en mardröm och la sig mellan mig och Pyret.

Sen övergav herr B.o.B. skeppet, för att det var för trångt på hans sida av sängen, och då vaknade Pyret och ville sova bredvid mig. Så hon la sig på min vänstra sida, medan Polarn låg kvar i mitten av sängen. 

Sen kom katten, som börjat besöka mig någon gång per natt sedan andra katten gick bort. Hon ville ligga ovanpå mig. 

Kom att tänka på den här bilden av Louise Edlund Winblad, alltså Hej hej vardag:
Fast minus en vuxen och leendet. Och att man gör barnen större och placerar samtliga, plus en katt, på ena halvan av sängen. Myyyys. Herr B.o.B. hade ju inte behövt gå, hans sida var alldeles tom ju. 

Sen kan vi lägga till härliga förklimakteriet med vallningar nattetid, och simsalabim så vaknade jag klockan 23, Midnatt, 01, 03 och 04. Sov lääänge mellan 01 och 03, gick upp klockan 05, pigg som en Disneyprinsessa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.