Fortsätt till huvudinnehåll

Kompetent

Av någon anledning så känner jag alltid att jag tjänat extra vuxenpoäng när jag har skapat något med mina egna händer. Allt det där klassiskt "hushålleliga" som att baka, odla, laga mat, sy och virka pratar jag om då. Vilket givetvis vilar på gamla unkna normer och föreställningar om vad en mor ska kunna, för inte känner jag mig extra kompetent när jag rensar avlopp, sätter upp hyllor, eller flyttar tunga saker. Och det är ju såklart också rejäla vuxenpoäng i att vara kompetent. 

Men med det sagt, vad kan väl kännas mer som extra vuxenpoäng än att kunna skapa kläder till sitt barn?
Polarn, som är besatt av huvudbonader i alla dess slag, fick en basker.
Mest handlar det om att jag vill ha virkprojekt, och det känns mest meningsfullt att virka grejer som går att använda. Sen måste det också vara projekt som jag klarar av, för jag fattar fortfarande bara hälften. Då är jag en otroligt kompetent mor som manipulerar arvsmassorna till att vilja ha saker de inte ens visste att de ville ha. Och jag får vuxenpoäng som säkrar att mitt barn inte fryser. 

Sen försöker jag fortfarande lista ut var man löser in alla vuxenpoäng och vad man får för dem, för det har ingen sagt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.