Fortsätt till huvudinnehåll

Fixardag

Ledig dag!
Jag hörde en kollega prata om att göra ingenting, och jag tycker alltid att det låter så lockande. Men när det väl gäller så tänker jag alltid på allt jag äntligen hinner göra som jag inte hinner till vardags. 

Som att tidigt kunna ta sig ut och svettas. 
Jag hade investerat i nya träningskläder för att jag är för slö för att orka tvätta ofta. Och nu hittade jag jättesköna byxor från H&M, med fickor. Bra till när det snart är för varmt för att springa utan jacka. 
Notera att jag vågade köpa ett linne med färg!
Vilket självklart inte syntes när jag gav mig ut i lika färgglada träningskläder som vanligt. 
Men två linnen och ett set med annan färg än svart är väl att räkna till att ha en piffig träningsgarderob.

En annan sak jag passade på att hinna meddela lediga dag var att fixa iordning lite i badrum och toalett, och ordna mer plats i garderoben genom att flytta på lite hyllplan. Skruva i obekväm ställning i litet utrymme, också bra träning. 
Jag fortsatte på temat att skruva genom att äntligen få upp en rullgardin i Pyrets rum. Hon har ju inte velat ha det tidigare. Men kolla vad fint det blev:
En annan sak som behövde fixas var kattens päls. Och nya borsten levererade:
Hon hade redan blivit av med det mesta av vinterpälsen men pälsen bara yrde om henne vid varje drag med borsten. Även om hon morrade och hade sig, så låg hon kvar i knät den här gången, så det borde väl betyda att den här borsten var skönare. 
Och jag blev väl isolerad för en kylig vårdag.
Men självklart har jag under dagen fixat påskens viktigaste; att äta en massa gott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.