Fortsätt till huvudinnehåll

Jag ber de pryda om ursäkt för innehåll om en kvinnas vardag

Jag önskar att jag kunde säga att det här var en rimlig representation av mig idag:
Det är det inte.

Efter två nätter av att vakna varje timme av antingen värk eller vallningar, och behöva gå upp titt som tätt för att inte orsaka en repris på Stockholms blodbad, så är jag rätt sliten. 

Förra gången kom mensen med en liten förvarning tre dagar tidigt, började sen i utsatt tid och höll på i tolv dagar. Den här gången kom den 18 dagar sent och håller på att ta kål på mig. 
Åh så härligt att vara kvinna och få uppleva kroppens faser och förändringar.

Det orimliga är ju att förväntas prestera något alls under dessa premisser. Inte sovit, en dov huvudvärk och mensvärk, behöva gå på toa varje timme och varenda muskel känns helt dränerad. Förutom den ständiga oron över att blöda igenom allt då (har hänt). 

Hur är det ens tänkt att man ska fungera i något annat sammanhang än i en soffa med en chokladask? Men på riktigt, är det inte sjukt att man ska leva på som vanligt fast kroppen känns lika sargad som dagarna efter förlossning. 

Om inget annat så vore de mest rimliga att ge mig en sån här, vad det nu är:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.