Fortsätt till huvudinnehåll

Mörkläggning.

Polarn och Pyret fick uppleva sitt första strömavbrott idag. Vi fick ta oss hem från föräldrarna i mörker, borsta tänderna, klä på pyjamas, välja morgondagens kläder och läsa godnattsaga i skenet av lyktor och Elsa-ficklampor. Det var tydligen ruskigt spännande, och lite mysigt, för Polarn somnade medan vi läste sagan och Pyret bara några minuter efter hon lagt sig tillrätta.

Min alldeles egen mörkläggning består i ett konstaterande att senaste veckans konstanta huvudvärk nog beror på att det är dags att byta glasögon. Igen. Som på beställning kommer huvudvärken plötsligt för att stanna och ögonen värker, lagom efter ett år sedan sist. Nästan varje år, sedan de första glasögonen för sådär 11-12 år sedan.
Möjligen skulle man kunna säga att jag känner mig lite bitter över att behöva byta glasögon nästan en gång per år, men också över att ha huvudvärk ett par månader varje år. Först innan byte, sen efter byte innan jag vant mig vid de nya glasögonen, vilket tar extra lång tid med mitt jäkla synfel, och så lite här och där när jag läser för länge, eller för mycket. Förresten, vad är det jag gör hela dagarna? Läser. Och skriver, fast då läser man ju det man skriver.
Jag är inte så förtjust i mina ögon längre.
Och rätt jäkla trött på att ha huvudvärk.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.