Fortsätt till huvudinnehåll

Crazy cat lady.

Okej, jag erkänner:
Jag är en crazy cat lady.

Trots att jag skaffade min egna katt redan 1995 och sedan haft katter ända fram till 2015 så blir jag fortfarande genuint lycklig och tacksam när en katt väljer att komma till mig för att bli klappad och ompysslad.
För jag vet ju att de väljer, precis som att de kan välja att låta bli. Katter är ju av sin natur så otroligt självständiga att de lätt kan välja att leva ett helt liv i en familj och bara totalt vägra att bli klappade.

Så jag blir fortfarande stolt när en katt självmant kliver upp i mitt knä, stryker sig mot mitt ben eller hoppar upp och lägger sig intill mig i sängen. Ännu mer så när det är katter som är nya i familjen. Att få en katt bredvid mig på natten, få borsta mjuka pälsar, få sällskap i soffan och få klia en mjuk mage redan nu, bara 4 dagar efter inflytt, är mycket mer än vad jag kunnat hoppas på.

Men för att jämna ut saker så visar det sig att jag kan ta hand om barnen också. Polarn var på treårskontroll idag och fick med beröm godkänt. Inte för att jag oroade mig, med kallelsen följde formulär att fylla i där man till exempel skulle svara på om barnet:
- pratade i treordsmeningar
- pratade om sig själv som "jag"
- åt ordentligt

Hon pratar ju i stycken snarare än meningar, hon pratar konstant om sig själv, och hon är inte ens tyst när hon äter, kanske för att hon alltid äter. Inget för bvc att oroa sig för alltså.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.