Fortsätt till huvudinnehåll

Det går.

Jag vet ju att alla är otroligt nyfikna på hur det går med katterna.
Eller, alla ni galna kattmänniskor är nyfikna, lite grann, kanske undrar så där i förbifarten.
Det går bra, tack.
Den förra ägaren, som inte egentligen var ägaren utan fått katterna dumpade på sig av sin bror när han flyttade, sa att den ena katten var ganska social men att den andra var väldigt skygg.

Med tanke på att de kom till oss i söndags eftermiddag, från en etta som var en tredjedel av vår lya och fullproppad, där de bott med en person i taget, till att bo i en fyra med öppna ytor och två vuxna och två barn, så har de varit fenor på att anpassa sig.
Den sociala katten har varit social. Hon är pratglad (okej, första natten lite för pratglad, fast då var det nog mer ångestskrik i och för sig), kelig, följer efter alla och leker. Hon är därför utnämnd till arvsmassornas favorit.
Den osociala katten hade redan igår hoppat upp i soffan med herr B.o.B. och idag klev hon upp till mig och började kela och spinna. Så inte så värst skygg och osocial tycker jag.

Det kommer nog bli bekväma familjemedlemmar av de där två pälsbollarna också ska ni se. 

På köpet med katterna så fick vi, förutom borstar, kloklippare, transportburar, mat och leksaker, en stor klätterställning. Den är otymplig, svårplacerad och ganska ful, men snubben sa att de var förtjusta i den så vi tog med den. Tänkte att den kunde vara en trygghet för dem så där i början.

Idag monterade jag ihop den. Det tog en minut så hade båda tagit den i besittning. Jag antar att de får ha den ett tag då. 


Nu känns det som hemma igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.