Fortsätt till huvudinnehåll

Pyret and Polarn update.

Möt Pyrets nya bff, jalljen. 
Jalljen följer med till middagsbordet och får smaka av maten, Jalljen får sitta i soffan och titta på Disney Jr, Jalljen får läsa böcker i Pyrets myshörna, Jalljen får sitta vid Pyrets lekbord och "äta", Jalljen får hjälp av Pyret att ta på sig pyjamas men Jalljen får inte tvätta händerna och bada, säger mamma.

På förskolan har hon fastnat totalt för den äldre flickan som tog hand om henne första dagen, så bara hon får hjälpa Pyret till lunch, lägga henne vid sovstunden och hålla handen på gården.

Lilla fröken har börjat bli självständig när hon inte är på förskolan, puttar bort sina föräldrar med ett "mamma/pappa där" när vi ska hjälpa till. 

Fasen för det här har börjat:


Hon vill allt oftare sitta på pottan och hon behöver bara nämna saken så upphör allt i hopp om att något ska hända så att potträningen ska gå framåt.

Polarn har fått smaka banan, potatis, ärtor och morötter i sin smakisnapp. Allt har gått hem, hon blir alldeles till sig i trasorna av att se den där nu.

Hon övar som allra bäst på att lära sig krypa, vänder sig till mage så snart man lägger henne på rygg, och idag tog hon sig faktiskt en bit framåt istället för klassiska nybörjar- backen.

Polarns allra största favorit är Pyret, speciellt nu när Pyret upptäckt att det går att spexa och få Polarn skratta hysteriskt. Lika roligt är det inte för Pyret när Polarn visar sin beundran genom att sträcka sig fram och dra Pyret i håret.

Att dra i saker är för övrigt ett nöje all vaken tid. Hon är i greppa-allt-hon-ser-fasen. Snabb som en vessla är hon så snart något kommer inom räckvidd och som vanligt är det mitt nackhår som får ta största smällen.

Välling är grejtans. Hon äter en hel portion och har sovit mycket bättre, peppar peppar.

Ny rapport inom närmsta framtiden. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: