Fortsätt till huvudinnehåll

Vilket skämt.

Jag beger mig till distansskolans lokaler för att skriva ett slutprov i kursen.
I det första lilla väntrummet möts man av en lapp som informerar om att prov ska skrivas i det orangea rummet. Jag är tidig så jag slår mig ner för att vänta.
Någon frågar var det orangea rummet är och får till svar av en annan att någon gick iväg med en lapp, så rummet är tydligen markerat.
Genast kommer en lärare ut och meddelar oss som sitter i väntrummet att det sitter elever i rummen i hela korridoren och försöker skriva olika prov, så man får inte prata där vi sitter.
Okej.
Lite senare letar jag upp provrummet, in kommer samma lärare med en kollega.
Nu börjar man bevisa på nytt hur makalöst dåligt organiserad den här skolan är.
Av det tiotal närvarande är vi tre som får våra prov. Övriga är anmälda till fel datum, inte anmälda alls, kan inte skriva för att det inte finns något prov i den kursen (!), eller är anmäld att få skriva provet på dator men den bärbara datorn fungerar inte.
Alla med problem blir bemötta med samma härliga attityd som i väntrummet, det vill säga snorkigt, irriterat och högfärdigt.
Dessutom, vi som fått våra prov och försöker skriva måste göra det medan läraren pratar, konstant.
Fast ute i korridoren och väntrummet är det tyst.

Samma skola har vid flera olika tillfällen, av såväl ledning som lärare, gått ut med att de har denna termin utformat kurserna så att man inte ska behöva köpa kursbok, om man inte vill eller kan. Men det finns rekommenderad litteratur för den som vill ha (jag).
Nästa kurs jag ska läsa har läraren gått ut med att hon inte kan rekommendera en bok, för det finns ingen bra bok till kursen.
Kursen är Naturkunskap 2.
Kursen är under utformning sedan 6 veckor tillbaka. 
Kursen är inte helt klar än.
Nu rekommenderar läraren på skolan som tycker att distanskurserna ska kunna läsas helt utan kursbok att man ska skaffa Naturkunskap A, Naturkunskap B, Biologi A och Biologi B för att lösa uppgifterna i kursen.
?
Varför?
Ska man behöva få tag i 3 böcker från andra kurser för att lösa uppgifterna i en kurs där man inte ska behöva ens en bok?
Dessutom, Naturkunskap 2 kursen borde väl ändå byggas på kurslitteratur Naturkunskap 2 (eller B)?
Skolan är ett enda stort skämt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: