Fortsätt till huvudinnehåll

Varning för djur.

Jag som är barnsligt förtjust i barnsliga nöjen tyckte att det var en bra plan att spendera den här dagen på Skansen.
Min tanke var att det trista vädret på morgonen skulle bättra på sig, det gjorde det också. Inte stekhett men soligt och uppehåll innebar ett optimalt Skansen väder, för alla de djur som vanligtvis gömmer sig sprang idag runt fullt synliga. Herregud, vi såg till och med järvar!
Dessutom hann vi dit innan alla andra tänkte att det nog skulle bli fint väder så vi fick sittplats när det var dags att fylla magen och mata lilla Toshiba där inne. Egentligen ska man ha den obligatoriska matsäcken med sig till Skansen, men skamligt nog valde vi att köpa mat där.
Vilket osökt för oss in på ämnet priser.
140 kronor kostar inträdet.
100 kronor till för akvariet.
95 kronor för en hamburgare.
Visst kan det vara värt en del pengar för att ha en mysig dag, men jag tycker att ställen som är så riktade till barnfamiljer borde ha en annan prisnivå.
Inte för att de kommer nära de fantasisummor som Kolmården stoltserar med.
Men att gå i terapi kostar ju också pengar så jag kanske gick med vinst idag när jag modigt mötte en av mina sista fobier; spindlar. Jag har med åren blivit mycket mindre rädd för dessa vidriga djur, men helst undviker jag dem så gott det går.
Idag gick jag fram till den där klapp-hörnan på akvariet. Det var kö till ormen, varför vet jag inte jag har klappat och hållit ormar, nemas problemas, men spindeln var ledig för kunder. Och jag gjorde det. Jag stack ner handen i lådan och strök den på bakbenen. Jag är nog nominerad till "Modigast i världen" nu.

Nu väntar jag på nästa Svenne sak denna nationaldag, för det blir skånsk kalops till middag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: