Fortsätt till huvudinnehåll

Kass fotograf dokumenterar dagens funderingar

Äntligen semester!
Den första dagen ägnade jag åt att äta, tvätta, handla, ta hand om blommor och vänta på att äggstockarna skulle spränga sig genom buken. Lagom start liksom.

Även om larmet var avstängt så vaknade jag självklart redan 5.30. Delvis för att det var då ägglossningsvärken började. Det var ju ingen vits att ligga kvar i sängen, och inte kunde jag ut och springa, så jag tog hand om mina palettblad, som jag envisas med att låta växa som vilda buskar.
När jag rensar igenom dem tar det en stund, det blir som rena terapin.
Ut med det gamla!

Träning är ju också terapi, och för mig handlar det om att bli starkare så väl fysiskt som mentalt. Det hjälper mig att processa svåra saker, koppla bort från ett tungt arbete, bli mer fokuserad, tänka klarare och slippa ha ont. Jag har inte haft ryggskott sedan 2018 eller ont i höften sedan 2019. Det handlar om hur det får kroppen att orka prestera, inte hur den ser ut. Jag och min ena kollega skrattade gott när en annan kollega under frukosten häromdagen frågade: "Men, du är väl lite av ett hälsofreak?" För, nä. 
Men. Det är ju trots allt såväl förvånande som skojigt att under en övning råka titta i spegeln och se att musklerna byggs på.
Det är inte så att jag vanligtvis står och flexar framför spegeln liksom. Den använder jag mer till att se hur kläder sitter, alltså påklädd. Så här bjuds man på överraskningar.

För att få muskler behöver man ju äta också, och jag kommer, liksom förra sommaren, ruinera mig på sånt här:
Varför är frukt och bär så dyrt?!

Kvällen ägnade jag åt att försöka få igång nya hörlurarna. Min ena Jaybird-snäcka pajade och spelade bara svagt ljud, så jag köpte nya för jag kan inte vara itan hörlurar och de har varit så himla bra, tänkte jag. Men nu har jag ägnat flera dagar åt att inte kasta de nya i väggen. De kopplar inte upp, eller kopplar upp men vägrar koppla upp till Spotify. Eller kopplar upp till Spotify men stänger av sig själva när musiken börjar, eller om jag byter låtlista. Jag har återställt lurarna, i Bluetooth, avinstallerat och återinstallerat Jaybird-appen, startat om telefonen, loggat ut och in på nytt i Spotify, gömt alla andra sammankopplade enheter. Men nej. Samma sak gång på gång. Så just nu har jag två par dyra hörlurar där inget av dem riktigt funkar. 
Inväntar nu svar från supporten. 
Imorgon är det semesterdag 2 av 30.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.