Fortsätt till huvudinnehåll

Kass fotograf dokumenterar dagens funderingar

Äntligen semester!
Den första dagen ägnade jag åt att äta, tvätta, handla, ta hand om blommor och vänta på att äggstockarna skulle spränga sig genom buken. Lagom start liksom.

Även om larmet var avstängt så vaknade jag självklart redan 5.30. Delvis för att det var då ägglossningsvärken började. Det var ju ingen vits att ligga kvar i sängen, och inte kunde jag ut och springa, så jag tog hand om mina palettblad, som jag envisas med att låta växa som vilda buskar.
När jag rensar igenom dem tar det en stund, det blir som rena terapin.
Ut med det gamla!

Träning är ju också terapi, och för mig handlar det om att bli starkare så väl fysiskt som mentalt. Det hjälper mig att processa svåra saker, koppla bort från ett tungt arbete, bli mer fokuserad, tänka klarare och slippa ha ont. Jag har inte haft ryggskott sedan 2018 eller ont i höften sedan 2019. Det handlar om hur det får kroppen att orka prestera, inte hur den ser ut. Jag och min ena kollega skrattade gott när en annan kollega under frukosten häromdagen frågade: "Men, du är väl lite av ett hälsofreak?" För, nä. 
Men. Det är ju trots allt såväl förvånande som skojigt att under en övning råka titta i spegeln och se att musklerna byggs på.
Det är inte så att jag vanligtvis står och flexar framför spegeln liksom. Den använder jag mer till att se hur kläder sitter, alltså påklädd. Så här bjuds man på överraskningar.

För att få muskler behöver man ju äta också, och jag kommer, liksom förra sommaren, ruinera mig på sånt här:
Varför är frukt och bär så dyrt?!

Kvällen ägnade jag åt att försöka få igång nya hörlurarna. Min ena Jaybird-snäcka pajade och spelade bara svagt ljud, så jag köpte nya för jag kan inte vara itan hörlurar och de har varit så himla bra, tänkte jag. Men nu har jag ägnat flera dagar åt att inte kasta de nya i väggen. De kopplar inte upp, eller kopplar upp men vägrar koppla upp till Spotify. Eller kopplar upp till Spotify men stänger av sig själva när musiken börjar, eller om jag byter låtlista. Jag har återställt lurarna, i Bluetooth, avinstallerat och återinstallerat Jaybird-appen, startat om telefonen, loggat ut och in på nytt i Spotify, gömt alla andra sammankopplade enheter. Men nej. Samma sak gång på gång. Så just nu har jag två par dyra hörlurar där inget av dem riktigt funkar. 
Inväntar nu svar från supporten. 
Imorgon är det semesterdag 2 av 30.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.