Fortsätt till huvudinnehåll

Inte enligt plan

Jag börjar dagen med att misstänka att jag har urinvägsinfektion, mår lite sådär helt enkelt.
Men planen för dagen var detta:
Det låter väl mysigt?!
Det var det inte. 
En faktor var vädret som bäst påminde om en mindre trevlig höstdag.
Det var konstanta vindbyar (inom parantes) så vi höll på att blåsa bort. Kallt blev det också, trots höstmundering (plus jacka, såklart).
Vad jag inte heller visste var att cykeltrenden/hysterin nått hit, så fjället har lika många MBT:are som blåbär. De svischar förbi både upp och ner i lagom stressigt tempo. "Vandringsleden" upp till toppen var också i första hand gjord för alla cyklister, så det rörde sig inte om mysig fjällvandring.
Dessutom är det mest byggarbetsplatser överallt, för att rama in naturen lite harmoniskt.
Utsikten från restaurangen på toppen var således denna:
Wow.
Och väl framme vid restaurangen möttes vi av denna lapp:
Naturupplevelsen uteblev kan jag väl säga. Förutom för dessa raringar:
Och en paus på en våffelstuga hjälpte, såklart.
Jag försökte vila en stund efter "vandringen" men det gjorde varken från eller till, så vi roade oss med typisk fjäll-aktivitet innan middagen; Bowling!
Inte för att skryta men jag tror att få kan vara lika bra på att hamna i rännan som jag kan. Kan ha något slags rekord i minst poäng faktiskt. En liten tjej på banan bredvid hade nästan lika många streck på sin poängtavla som jag. Men roligt var det.

Till middag bokade vi bord på Kött och fiskbaren. Prisnivån var hög och personalen var väldigt rar, men sammantaget kändes inte denna måltid, som gick loss på närmare 500 inklusive en läsk, riktigt värd priset, mest för att serveringen haltade lite. Det tog lång tid och maten kom i omgångar så att köttet fick lämnas tillbaka för att det hunnit bli kallt innan tillbehören kom, men då hann potatisgratängen bli kall istället. 
Maten var god, men långt ifrån den bästa måltiden jag fått serverad. Arvsmassorna gav dock sina hamburgare 10 poäng av 100 och åt med god aptit, och det är ju så himla tacksamt. Jag skulle kanske också tagit hamburgare.

Imorgon fortsätter dricka mycket-rutinen och jakt på c-vitamin, för det är det väl man ska ha vid urinvägsinfektion? Har varit förskonad i typ 20 år så jag känner mig lite orutinerad. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.