Fortsätt till huvudinnehåll

Iväg

Uppstigning 3.30 för att göra klart packning och väcka arvsmassorna och sen komma iväg till färjan. Särskilt spännande eftersom arvsmassorna var uppspelta inför resan och hade haft svårt att somna. Men eftersom de var så uppspelta var det en baggis att väcka dem. Jag var mer att ett vrak dock. 

I bilkön för att komma på färjan tyckte jag att det var uppseendeväckande många bilar fulla av sällskap i den yngre skalan. En liten Googling senare kom jag fram till att semestern är bokad under så kallade Stockholmsveckan. Medelåldern på färjan var typ 23 visade det sig.
Det finns säkert fördelar och nackdelar med det. När vi började med en dag i Visby var det otroligt lugnt på gatorna och vid sevärdeheter.
Inte ens mycket folk på berömda Glassmagasinet.

Vid sen eftermiddag började di sma under 25 komma ut i massor på gator och hamn. Klädda för en kväll på stan så att säga. Tanten i mig undrade hur det skulle gå att festa på vad som kanske var varmaste dagen på 75 år och undrade om de druckit ordentligt med vatten innan de gav sig ut. Troligen inte. 

Vi hängde inte kvar i stan till kvällen, utan begav oss till stället vi hyrt.
Fint men inte vad jag trodde var bokat. Nu ska jag fortsätta fixa frukost och diska till exempel, en av få saker jag vill betala bort för att känna att jag är på semester. Nåväl.

När kvällen kom gav vi oss ut på en kvällspromenad.
Sammanlagt 25000 steg i rekordvärme efter 4,5 timmars sömn, kan ha varit det vinnande konceptet för att kunna sova utan vare sig fläkt eller AC. Vi får se imorgon, när jag dukar fram frukosten. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.