Fortsätt till huvudinnehåll

Hemma bäst

Äntligen snart hemma igen. 
Innan vi lämnade frukostbuffén och fjället med sina oförutsägbara trafikanter,
svängde vi förbi Njupeskärs nationalpark för att titta på ett av Sveriges högsta vattenfall. Först stannade vi till för en pratstund med en man från fjällräddningen som hade en så himla go hund vi fick klappa på, men sen gav vi oss in i den trollska skogen.
Det där skulle man kunna skriva ut som en fototapet.
Vattenfallet i sig var ju också imponerande:
Men informationen överdrev inte när de sa att det var ett populärt utflyktsmål.
Parkeringen sträckte sig i flera kilometer utmed bilvägen dit, eftersom den riktiga parkeringen var full. Och jag stannade på avstånd från vattenfallet eftersom jag hade minimala möjligheter att hålla balansen på det där underlaget. Jag kunde knappt ta mig en meter efter träspången slutade, om någon har tvivlat på mina beskrivningar av att  ha usel balans. 

Om det blir någon mer resa till fjällen väljer jag nog hellre att återvända till Grövelsjön. Idre kändes lite som att hamna i ett charterområde snarare än en naturupplevelse. Men kan rekommenderas för cykelfantaster som vill betala 150 spänn för en 90-grams meny eller enkel pizza. 

Nu ska jag gå från att sova på 90 cm med två arvsmassor, till att sova på 90 cm med två arvsmassor och en katt. Men i den egna sängen, borta bra men hemma bäst.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.