Fortsätt till huvudinnehåll

Bytt är bytt när man bytt perspektiv

Jag drog på mig mina nya brallor, mitt secondhandfynd till tröja, och superduper-matchande skor denna morgon.
Men ni blir väl imponerade?

För jag och mammakompisen tog med oss våra arvsmassor och begav oss till huvudstaden för att hänga här:
Paradox museum.
Som med det mesta var det hiskeligt dyrt för något som varade i lite över en timme. Men bortsett från priset var det ganska skoj. Man fick vrida och vända på sina perspektiv och ständigt bli påminda om hur lättlurade våra sinnen är. 
Arvsmassorna verkade ha roligt, särskilt åt delarna som var mer interaktiva. Själv blev jag yr av förvånansvärt mycket och fick träna mina biceps eftersom arvsmassorna behövde lyftas lite här och där. Fokuserade på coreträning till kvällen istället. 

Dryga timmen på ett museum var ju inte tillräckligt, så vi gick några meter och åt lunch på Pizza Hut, och sedan en liten bit till för fika på Starbucks. Det gav en god grund för att i turisttider orka promenera genom Gamla stan och besöka Science Fiction bokhandeln med tre barn. Jiiiises. 
Vi åkte 9.15, kom hem 15.15, så det kvalificerar till en heldag.

När jag nu ägnat lite tid åt att öva mig i att byta perspektiv fick ytterligare ett mejl från Jaybird-supporten mig att gå ner och returnera hörlurarna. För nu skulle jag ta fram en massa serienummer och göra en liten film för att de skulle bestämma hur jag skulle gå vidare. För en helt ny produkt som jag köpt för tusen spänn för 7 dagar sedan och ägnat många timmarna att få igång.
Nope. Jag tycker jag haft tillräckligt med tålamod. Vilket jag haft för att problemet verkar ligga hos dem och jag väldigt gärna vill ha just de hörlurarna, jag sörjer verkligen de gamla, hypen om dem var sann. Men nu Googlar jag efter vilka trådlösa hörlurar för träning som är näst bäst. 

En hype som inte var sann för mig var den om Fructis hair food.
Den fick så bra recensioner lite här och där att jag bestämde mig för att prova. Men mitt hår verkar inte funka som andras, för mitt hår blev torrt som fnöske i topparna och lite... ...klistrigt i hårbotten. Det är inte första gången mitt hår blir sämre av de mest populära produkterna, jag borde ha lärt mig. 
Så nu har jag bytt ut det också, när jag är i bytar-tagen. 

Nu har jag bytt perspektiv tillräckligt för en dag, nu vill jag ha lite förutsägbarhet och lugn. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.