Fortsätt till huvudinnehåll

Cirkusen är i stan

En solig och hyfsat varm sommardag som inleds med mitt favoritinslag,
Morgonpigga rådjur:
Ett annat favoritinslag är att sitta på Koh phangans uteservering och lyssna på popklassiker och äta god thaimat.
Arvsmassorna klarar sig på ris alla dagar i veckan. 

Men allra roligast var det att sätta sig i ett enormt tält på eftermiddagen, ett tält som värmts upp av solen hela långa dagen. Som att vara lite mindre än 2 timmar i en bastu, fast bastun hade uppträdanden. Vi var på cirkus Brazil jack.
Så enkel och roande underhållning.
Vi ville alla så gärna att han skulle klara att jonglera 6 hattar, och han försökte verkligen, men det var bara med nöd och näppe han fick dem alla i luften en kort sväng.
Jag blir så himla stolt när jag når tårna när jag stretchar efter träningen. Sen finns det sådana där människor.
Flera inslag från "clownerna" med hederlig slapstickhumor, så töntigt men ändå kul.
Dessa som hänger, hoppar och klättrar i luften så man har hjärtat i halsgropen. Galningar egentligen, men imponerande galningar. 
Rullskridsko-cirkus, det var något nytt.

Vi hade kul, på det där enkla sättet där man häpnas, skrattar och förundras som ett litet barn. Ett barn på cirkus.
Jag tycker också att det är så himla kul att kunna se förberedelserna mellan numren i mörkret, allt som fixas och trixas med, där alla hjälps åt med allt. Att se det väloljade maskineriet gör mig barnsligt fascinerad, samtidigt som jag undrar hur det är att leva och arbeta så. Jag som älskar rutiner, vardag, och att gå och lägga mig tidigt. Och knappt kan nudda mina tår. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.