Fortsätt till huvudinnehåll

Vi har ett resultat

Efter en vårtermin späckad med Nationella prov fick vi äntligen ha ett utvecklingssamtal och Pyret skulle få resultaten. Hon var rejält nervös och kände sig lite osäker på hur det hade gått. 
Jag var inte osäker.
Två fel av 111 frågor i matten, och noll fel i svenskan. Lärarna hade bara gott att säga. 

Det både läraren och jag försökte förmedla till denna arvsmassa var att inte ställa så höga krav på sig själv, eftersom hon sa att hon var nervös för hon ville ha alla rätt. Vi försökte också förmedla att hon ska våga lita lite mer på sin egen förmåga, eftersom hon svarar helt rätt men ofta beskriver att hon känner sig osäker på sina svar. 
Jag vet ju själv hur det är att gå genom tillvaron och slösa en massa energi på att oroa sig i onödan, jag vill så gärna att hon ska slippa det. 

Pyret var i alla fall väldigt lättad efter mötet. Väldigt lättad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.