Fortsätt till huvudinnehåll

Evolutionärt

Jag är trött. 
Alltså jättetrött.
Jätte-jättetrött.
Men det är jag ju inte ensam om. Nästan alla vänner,  kollegor (och jag har många sådana), och patienter inleder samtalen med att uppgivet formulera en känsla av extra påtaglig trötthet. Väldigt många beskriver också att de inte brukar känna av pollen, men i år rinner ögon, kliar det i halsar och droppas från näsor hos var och varannan människa man pratar med. 

Är det att vi alla är slitna efter den långa pandemin? Eller är det nu vi kan komma på konspirationsteorier värdiga en Ding-Ding värld? Som zombie/Stephen King/vampyr/skräck-nörd lutar jag åt att sprida en teori om att det är Covid-viruset som håller på att förvandla oss. Det är nu Walking dead blir på riktigt. En teori om att vaccinet skulle ha gjort något med oss blir allt för likt det som redan hittats på och därför tråkig.
Problemet är att jag inte kan sprida någon rolig teori eftersom risken är för stor att någon tar den på allvar. Allt är sant om man läser det i sin telefon. Även det som är menat som skoj.
Vår utveckling går verkligen framåt.
Men jag undrar verkligen var den här otroligt märkliga tröttheten kommer ifrån. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.