Fortsätt till huvudinnehåll

Tidsfördriv

Det finns mycket man kan göra en söndag när man väntar på att hämta arvsmassor som varit på Eurovision-övernattning och vidare på kalas. 

Jag hade fått strikta direktiv från Polarn att ta hand om presenten från kompisen; Teddy, medan hon var på äventyr.
Men jag hade inte riktigt möjlighet att släpa runt på en gigantisk nallebjörn, så han fick chilla på sängen. 

Någon annan som ville chilla medan jag väntade på att tvätten skulle bli klar, var gammelkatt.
Ibland får vi vara ifred för lillfjant, då passar vi på.

En kattrelaterad fråga dök upp när tvätten var klar; behov av kattmat, men närmaste djuraffär har stängt på söndagar. Det var ju strålande eftersom det var så härligt väder, då kunde jag ta en promenad till den som låg en halvtimme bort istället. På så sätt var en timme avklarad. Lite halvjobbigt att bära påsen på 4 kilo bara, eftersom den inte har handtag.
Lite tid till kunde jag också fördriva genom att köpa och plantera blommor på balkongen. Eller plantera är ju en förskönande beskrivning, jag tryckte ner dem i balkonglådan. Här gäller minimal ansträngning.
Lillfjant uppskattade att hennes utsiktsplats blev lite finare.

Till sist var det dags att hämta två arvsmassor som vid det här laget var en strålande kombination av utmattade och övertända. 
Jag gick hem och lagade middag medan de berättade allt om alla äventyr helgen hade erbjudit. Och allt om Eurovision, så klart. På bordet ställdes fram friterad zucchini, pasta och halloumi med tomat, och sallad.
Inte riktigt enligt tallriksmodellen men pasta är ju så himla gott att jag fördelar om lite.

När alla tänder borstats, sängar bäddats och godnatt sagts några gånger om, slog jag mig ner i soffan för att titta på denna:
The father med Anthony Hopkins. Han är ju en makalös skådespelare, och vilken makalös film. 

Så rundas helgen av och vardagen kommer åter, som måndag hela veckan. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.