Fortsätt till huvudinnehåll

Var god dröj

Jag kan inte låta bli att tänka på den reklam för en djurförsäkring där två kända profiler låtsas ha ett avslappnat samtal om varför de valt just det bolaget. De hävdar att det är för att det bolaget bryr sig lika mycket om djur som de själva gör. 

Idag fick Lillfjant vänta på undersökning och behandling i 8 timmar för att försäkringsbolaget inte kunde få till ett förhandsbesked om huruvida de skulle ersätta den vård veterinären ansåg krävdes. Detta har också inneburit att hon kanske behöver vänta ända tills imorgon innan rätt insatser kan påbörjas eftersom det kräver magnetröntgen och neurolog. Detta kan innebära att hon inte klarar sig för att de behöver vänta för länge. 

Jag bryr mig om henne. Därför satt jag i en timmes telefonkö till försäkringsbolaget. Därför satt jag i 40 minuters telefonkö till andra veterinärkliniken. Därför åkte herr B.o.B. hem och till andra veterinären för att hämta de underlag försäkringsbolaget begärde. Vi är beredda på att göra en hel del för att få det besked vi behöver, för att i slutändan inte ens få det samtal från handläggare som utlovats, utan bara ett sms om att reglering skett men ingen övrig information. 

Inte jag på bilden för den är Googlad, men det kändes precis så här idag mellan patientsamtal, telefonköer, och inkorgen på mobilen efter två veckors frånvaro.

Lillfjant var bättre under natten men blev markant sämre på morgonen och flyttades till intensiven. De tror att hon har hjärnhinneinflammation eller infektion. Tid, rätt diagnos och specialistvård var nödvändigt, så att en hel dag går åt till att vänta är kanske inte vad jag definierar att bry sig om ett djur. 

När jag hörde den där reklamen i början så ville min hjärna avsluta samtalet med ... för att de bryr sig lika mycket om pengar som vi gör. För det är ju närmare sanningen, är det inte? Att ta hand om ett husdjur är en ekonomisk fråga. 
Att ha råd med försäkring är inte säkert. 
Att ha råd med enkel veterinärvård med försäkring är inte självklart. 
Att ha råd med avancerad veterinärvård med försäkringar är svårt.
Att ha råd med avancerad veterinärvård utan försäkring är få förunnat. 
Så det är väl vad det handlar om; vem har råd att ta hand om ett sjukt djur? Försäkringar handlar om de som har råd att ha dem. Djurens välbefinnande hänger på det. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.