Fortsätt till huvudinnehåll

Var god dröj

Jag kan inte låta bli att tänka på den reklam för en djurförsäkring där två kända profiler låtsas ha ett avslappnat samtal om varför de valt just det bolaget. De hävdar att det är för att det bolaget bryr sig lika mycket om djur som de själva gör. 

Idag fick Lillfjant vänta på undersökning och behandling i 8 timmar för att försäkringsbolaget inte kunde få till ett förhandsbesked om huruvida de skulle ersätta den vård veterinären ansåg krävdes. Detta har också inneburit att hon kanske behöver vänta ända tills imorgon innan rätt insatser kan påbörjas eftersom det kräver magnetröntgen och neurolog. Detta kan innebära att hon inte klarar sig för att de behöver vänta för länge. 

Jag bryr mig om henne. Därför satt jag i en timmes telefonkö till försäkringsbolaget. Därför satt jag i 40 minuters telefonkö till andra veterinärkliniken. Därför åkte herr B.o.B. hem och till andra veterinären för att hämta de underlag försäkringsbolaget begärde. Vi är beredda på att göra en hel del för att få det besked vi behöver, för att i slutändan inte ens få det samtal från handläggare som utlovats, utan bara ett sms om att reglering skett men ingen övrig information. 

Inte jag på bilden för den är Googlad, men det kändes precis så här idag mellan patientsamtal, telefonköer, och inkorgen på mobilen efter två veckors frånvaro.

Lillfjant var bättre under natten men blev markant sämre på morgonen och flyttades till intensiven. De tror att hon har hjärnhinneinflammation eller infektion. Tid, rätt diagnos och specialistvård var nödvändigt, så att en hel dag går åt till att vänta är kanske inte vad jag definierar att bry sig om ett djur. 

När jag hörde den där reklamen i början så ville min hjärna avsluta samtalet med ... för att de bryr sig lika mycket om pengar som vi gör. För det är ju närmare sanningen, är det inte? Att ta hand om ett husdjur är en ekonomisk fråga. 
Att ha råd med försäkring är inte säkert. 
Att ha råd med enkel veterinärvård med försäkring är inte självklart. 
Att ha råd med avancerad veterinärvård med försäkringar är svårt.
Att ha råd med avancerad veterinärvård utan försäkring är få förunnat. 
Så det är väl vad det handlar om; vem har råd att ta hand om ett sjukt djur? Försäkringar handlar om de som har råd att ha dem. Djurens välbefinnande hänger på det. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.