Fortsätt till huvudinnehåll

Bättre att vara B.o.B.

Enligt någon slags studie så kan obotliga Otimister ha någon defekt i hjärnan som är orsaken till det glada lynnet. Enligt Aftonbladet skulle studien också visa att optimister tar dumma beslut och har orealistiska förväntningar. Med reservation för kvalitén av denna studie, som ytterst kortfattat redovisas i just Aftonbladet, så är min inre B.o.B. inte alls överraskad. Jag har alltid hävdat att det är nyttigt att vara lite av en pessimist. 

Som pessimist kanske man också är bättre på att planera? Som att vi idag gick igenom arvsmassornas höst och vintergarderob och for iväg och spenderade en mindre förmögenhet och större delen av dagen till att inhandla allt som saknades. Jackor, byxor, skor, underställ, handskar - check. Sån enorm lättnad att ha allt det stöket avklarat redan nu. Något slags rekord måste det vara också, båda arvsmassorna var nöjda med kläderna i första affären, och det behövdes bara besök i två butiker för att hitta skor. Så enkelt har det aldrig gått tidigare.

På tal om årstiden; just idag var det ju onekligen höstväder, så jag hoppas att mina tomater hinner bli klara. Det är flera klasar som behöver lite mer tid på sig, men skördar gör vi också.
Jag försöker få ihop till någon härlig sallad, men det går sisådär eftersom Polarn ständigt går och norpar ur skålen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.