Fortsätt till huvudinnehåll

Störst av allt.

I mitt jobb ingår att ha samtal med föräldrar utifrån en särskild metod. Jag slås gång på gång av vilken mäktig sak föräldraskap är, kanske för att jag får prata om det så ofta.

Hur är det ens möjligt att det som är en källa till en ibland övermäktig våg av oro, rädsla och ångest, också är en outtömlig källa till aldrig tidigare upplevd kärlek, förundran och lycka?
Hur kan det som gör att man ibland undrar hur man ska orka, också vara den största anledningen till att man orkar?
Hur kan något som totalt vänder upp och ner på ens tillvaro, på ett sätt som aldrig går att förbereda sig på, göra att man vill ha just det omkullvälta livet?
Hur kan något som kräver så mycket vara så lätt?
Hur kan något som invaderar varenda atom av ens tillvaro, vara något man aldrig kan föreställa sig att vara utan?
Hur kan något vara möjligt att bli mer värdefullt än allt annat, inklusive en själv?
Hur ska man ens kunna sätta ord på något som är så omöjligt att förklara?

Det går ju inte. Det är en omöjlig ekvation. Det är känslor som existerar utanför allt annat och upphöjt i 10. Och oavsett hur jobbigt, svårt och fullkomligt utmattande det är, så vill man inte ha något annat. Föräldraskap är verkligen en utmaning, men wow vilken resa man får vara med om.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.