Fortsätt till huvudinnehåll

Barndjungeln.

Att få barn innebär mer än att bli familj. Det förstod vi självklart redan innan, men vi behövde inte utforska området så värst ingående.
Nu har vi börjat kika på den där andra världen, den kostsamma och komplicerade delen av föräldraskapet.
Barnvagnar finns i hundratals olika modeller och kostar en halv förmögenhet. Så vilken väljer man?
Bilbarnstolar, massor med olika modeller och prisklasser.
Möbler, vilken stil vill man ha?
Det enda området vi känner oss säkra på är leksaker, av den enkla anledningen att vi är överens om att begränsa det området rejält.
Det övriga har vi mest begränsat till att vi inte vill köpa fåniga, hypade prylar, som att nej, det kommer inte bli en Bugaboo. Men självklart vill man ha bra, rejäla och säkra saker till sitt barn, någon rea-barnvagn från något Ukrinskt märke känns kanske inte så rätt heller.
Det knepig är att veta vad man behöver innan man ens fått barnet. Vagnarna kommer ju med så många tillbehör och tillval att ångesten kommer krypande bara man kisar på utförandebeskrivningen.
Bilbarnstolarna vill man garanterat ha testade och beprövade modeller på, men vilka är det?
När det dessutom inte direkt är billiga prylar så vill man ju hitta rätt från början, ska man bli fattig efter inköpen så vill man inte direkt komma hem och ångra sig.
Det är nog tur att vi har börjat titta på det här redan nu, för vi backar varje gång och skjuter upp problemet en stund till. Än så länge kan vi göra det, men tiden går fort sägs det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: