Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens

Dagens jobba på lunchen:
Inte alls någon nyhet att samhället är ojämlikt och att det medför väsentligt olika förutsättningar för individers hälsa. Trots det en inspirerande föreläsning väl värt att ägna lunchen åt. 

Dagens bokrea:
Ett litet liv av Hanya Yanagihara
Jävla karlar av Andrew Walden
När ingen lyssnar av Diamant Salinu
Stormberget av Liza Marklund
Så mycket böcker, så lite tid.

Dagens födelsedagsbarn:
Lilla papsen firades med tårta idag. Den var väldigt god.

Dagens fys efter mys:
Först och främst; det är väl ett vidrigt uttryck: "Fys före mys"? Den här ständiga kopplingen mellan ätbara saker och belöning, att det ska förtjänas. Men också att fysisk aktivitet ska ha koppling till vad vi tillåter att vi stoppar i oss. Så trist att vi är så många som lärt oss de kopplingarna och att de sitter så djupt. Jag får själv jobba med att inte tänka att jag "unnar mig", eller "förtjänar" ätbara saker, utan bara äter och rör mig på det sätt jag trivs med. 
Dagens runda blev kort och långsam, inte alls med någon koppling till tårta, utan med stark koppling till hormoner.
Att slippa ha mens låter ju skönt i teorin, men i praktiken, i alla fall för mig, innebär det att ha ständigt någon grad av pms. Just nu den vätskefyllda fasen där huden är spänd och jag är ständigt kissnödig. Inte helt lätt att springa då, om man är en medelålders kvinna som fött barn, om man säger så.

Dagens avrundning
Den ena lurviga är 2,5 år, den andra 4 månader. Jag undrar hur stor Ännumindrefjant kommer bli. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: