Fortsätt till huvudinnehåll

På Tv

Har hittat totala motsatserna inom området dokumentärer, på SVT-play.

Jag började fint, men ytterst hjärtskärande i kortfilmen om BRIS: "Det stora och det lilla".
Vilket fantastiskt arbete de gör! Jag kan för mitt liv inte förstå hur dessa fantastiska medarbetare orkar med sitt arbete, men är tacksam för att de orkar. 

Sedan gjorde jag en helomvändning och plågade mig igenom denna:
Det är lätt att hamna i en känsla av skratt, som att man tittar på en sketch på Saturday night live. Eller som att det är någon liten pojke med storhetsvansinne som leker cool skurk, men snart kommer få en tillrättavisning och visa sin förvirring och osäkerhet. 
Fast det som är svårt att ta in är att det är en person människor lyssnar på, på riktigt. Massor med människor. Miljoner. Som tycker att de resonemang och budskap som förmedlas är fullt rimliga. 

Så när Pyret tjatar om att få tillgång till sociala medier och jag undrar när det är dags att säga ja, så är sånt här en utmärkt påminnelse om varför barn behöver mogna så mycket som möjligt innan man öppnar dörren för den världen. När inte vuxna kan välja det mogna och ansvarsfulla, hur ska man förvänta sig att barn ska kunna göra det. 

Om du måste välja en av dokumentärerna, rädda ditt blodtryck och välj den om BRIS. Fast ladda med näsdukar först. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.