Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med rea

Mellandagsrean, den som är så annorlunda från alla andra reor som pågår typ hela tiden. Nej, jag kan inte påstå att jag bevakar den särskilt, lika lite som jag kollar extra på Black Friday. Men noterar den gör jag, och jag som i stort sett bara handlar på rea kanske handlar då, eller någon annan av alla årets reor. 
En sak jag noterade i år var formuleringen Twilfit valde på sin kampanj:
50% på alla reavaror.
Det får i alla fall mig att tänka att det är en ytterligare rabatt på ett redan satt reapris. "På alla reavaror" förutsätter väl ändå att varan redan är på rea. Men så menar de inte utan de menar att det är 50% på ordinarie pris, lite omvänt sådär att 50% är reapriset.
De menar väl alltså:
50% på vissa utvalda varor. Som de flesta formulerar det under rean?
Eller?
För hur ska de annars formulera sig när det blir slutrea, som alla vet snart kommer;
50% på reaprisets-reapris? Eller sätter de reapris på varorna och behåller samma skyltar, som något sätt att spara in på material? 

Jag fyndade inget på deras rea, men köpte....
... sneakers!!
Det är dags att säga farväl till några som slitits ut, och säga hej till dessa:
Adidas, klassisk stil i grått och beige.
Dessa från Timberland sa arvsmassorna var så snygga att till och med de godkände att jag köpt ett par till.

Sedan slog jag till på ett par löparskor. De svindyra från Adidas jag köpte; Ultraboost 22, var ingen höjdare. Trots i sammanhanget relativt sparsam användning började de redan efter ett halvår släppa i tyget på insidan, och knarra. När jag ökade till 3 rundor per vecka tyckte jag att de kanske inte heller gav så mycket stötdämpning jag önskade heller.
Så hittade jag nu ett par Asics gel cumulus 23 för bara 500 kronor.
Ska bli spännande att få testa dem, men det får vänta några dagar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.