Fortsätt till huvudinnehåll

Gott nytt år

Efter en sovmorgon, en löprunda och styrketräning var det dags för frukost.
Inget har förändrats sedan midnatt, jag älskar fortfarande frukost. Turkisk yoghurt, granola, hallon, blåbär, jordgubbar, en skål mango, rostat bröd och kaffe. 

Faktum är att jag älskar frukost så mycket att jag kan äta det även till lunch.
Mannagrynspudding med protein, mango, blåbär, hallon och jordgubbar. 

Sedan var det inte bättre än att jag blev sugen på paj till middag, men hittade två recept som jag ville göra, så då gjorde jag båda. Varför ska man göra det svårt för sig liksom.
En med svartkål, rödbetor och fetaost och en med paprika, purjolök och fetaost. 
Jag blev också plötsligt sugen på det där fröknäcket jag inte gjort på evigheter. Väldigt oklart varför jag inte gör det oftare, det är ju busenkelt och svingott.
Det blev en härlig middag.

När tjejerna kom hem ägnade vi kvällen åt att spela Cluedo.
Vi spelade två omgångar, jag förlorade båda, men jag var mätt och belåten under tiden i alla fall.
Det blev ett Gott nytt år.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.