Fortsätt till huvudinnehåll

Bokåret

Vi har under året skrivit upp de böcker vi har läst, några var för mig inte värda tiden, medan några av mina på listan var mer minnesvärda. 
Med det sagt; årets rekommendationer är:
Vinnarna av Fredrik Backman, den sista delen om Björnstad. Vem kunde tro att romaner om hockey skulle vara så bra? Jo alla som uppskattar böcker av Fredrik Backman. 

Sockerormen av Karin Smirnoff. Skakande, otäck och obehaglig skilsring om barns utsatthet, men omöjlig att lägga ifrån sig. 

Att föda ett barn av Kristina Sandberg. En roman skriven med ett annorlunda tempo och en annorlunda berättarteknik. Jag kommer springa till bibblan och låna del 2 så snart jag kan.

Blir du ledsen om jag dör? av Nicolas Lunabba. I dagens politiska klimat är det en viktig berättelse om vad som skapar utanförskap, och vad som kan motarbeta det.

Flickan och skammen av Katarina Wennstam. Inte på något sätt en ny bok, men lika högaktuell, särskilt efter den nyligen berömda kommentaren av Elisabet Höglund. Jag köpte den för några år sedan, men orkade inte ta tag i den förrän nu för jag blir så rasande, och uppenbarligen är samhällsförändringen långsam.

För han är så bra på att ta egentid av Maria Farm. En beskrivning av forskning kring jämställdhet  och vilka strukturer som påverkar. Spoiler alert: jämställt är det inte. 

Nu väntar nya böcker, det är så många som väntar på att bli lästa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.