Fortsätt till huvudinnehåll

This is a mans world.

När jag ska leva mitt nästa liv ska det vara som man. Inte bara för att jag vill slippa bli underminerad, ifrågasatt, ha sämre lön och ändå jobba fler obetalda timmar. Utan också för att jag vill slippa ansvaret för allt fix.
Eller "fixet" är ju det obetalda arbetet, men ändå.
Jag är inte så värst road av att helt utan omröstning vara ansvarig för att ordna inbjudningar till kalas, checka av allt som behövs till kalas, beställa julklappar, ordna julkort, ordna alla adventsprylar, plocka iordning, hålla reda på datum, vara förste fläckborttagare och sköta alla sociala kontakter.
Jag säger inte att det alltid är kvinnan som har hand om det där, men jag säger att jag nog tillhör majoritetsgruppen.

Så varför gör jag det då?

Att göra:
Lägg in påminnelse i kalender, november 2017, att lämna över ansvar för avkommans kalas, och för julen, inklusive dekorationer och sociala interaktioner relaterade till den.
Nästa år vill jag vara assistent som säger ja eller nej till förslag, men slipper ge dem eller genomföra dem. Ska bli så jäkla skönt att bara vara socialt nedvärderad och underbetald.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: