Fortsätt till huvudinnehåll

What have you done for me lately?

Jag kände att det var dags för en liten uppdatering.

Ja, Pyret har kommit upp på natten och smugit sig fram till vår säng. Senast i natt vaknade jag av någon som snyftade lite vid sängkanten. Men, och här kommer det viktiga, jag dog inte. Först fick jag mest en flashback och trodde vår fina hund fanns hos oss igen, hon brukade nämligen väcka oss på natten genom att sitta och gny så smått vid fotändan, sen förstod jag att det var min avkomma, som då självklart fick komma upp och somna om bredvid mig.
Skönt att veta att hon inte kommer skrämma livet ur mig.

Polarn vill gå nu, inte krypa eller bli buren, och då ska vi hålla henne i en hand inte båda. Det blir ju något av en överförfriskad-person-som-går-på-finlandsfärjan-mitt-i-värsta-höststormen men hon kämpar på.

Samma familjemedlem har utvecklat något av ett relativt ilsket temperament, eller har tagit karatelektioner vi inte känner till. Om hon får tag i otillåtna saker som därför fråntas henne är taktiken att skrika argt och slå vilt med händerna. Tyvärr är hon andren ut och jag känner mig därför lite luttrad inför detta beteende, någon annan pysslade alldeles nyss med samma sak ju.

Mest använda ord eller fraser här hemma är:
Där!! (Polarn)
Lilla gumman. (Pyret)
Nej! (Pyret)
Titta! (Polarn)

Syskonkärleken börjar kanske gro. Pyret vill tvätta Polarn med badsvampen när de badar tillsammans, vilket verkar uppskattas. Hon vill gärna härma Polarn och försöka tolka vad hon egentligen säger. Emellanåt förstår hon makten hon besitter med sin lillasyster, som fullkomligt avgudar Pyret, därför har hon börjat bossa runt henne i de alltmer kreativa lekarna. Hon har också börjat visa upp en alltmer omhändertagande sida och vill hämta Polarns napp, hjälpa till att ge mat, dela med sig, klä på och klappa på kinden. Självklart bryts alla dessa små guldkorn med knuffar, ilskna vrål och krav om att "Ta bort Polarn!" titt som tätt.

Polarn vill inte längre äta burkmat om  hon ser att vi äter annat, det känner man ju igen, och hon vill gärna äta själv, såväl gröt som ärtor, inte heller något vi aldrig varit med om förr. Detta i kombination med att Pyret fortfarande använder maten som makens högsäte, petar ointresserat i det mesta, eller försöker FN-förhandla till sig 7 olika maträtter, gör måltiderna till mindre behagliga stunder.

Det var vad vi kunde rapportera om idag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: