Fortsätt till huvudinnehåll

Sova, sova säng, säng, säng.

Är det någon som har numret till John Blund då?
Till mig.
Jag skulle behöva lite hjälp.
En del människor (som herr B.o.B.) har begåvats med konsten att somna om. De vaknar för att göra något, som att mata skrikbebis, torka kattspya eller svara i telefon, sen går de tillbaka till sängen och ungefär tre komma två sekunder senare snarkar de.
Dessa personer har också den sköna möjligheten att sova en stund på dagen, slockna en stund på soffan i allt ifrån fem minuter till ett par timmar.
Det vill jag också kunna.
Om jag vaknar på natten, på riktigt alltså, inte för en sekund eller så, utan för att mata skrikbebis eller torka kattspya, så är jag vaken. Det tar mig mellan trettio och sextio minuter för att somna om.
Att sova på dagen går inte heller, även om jag är övertrött och verkligen vill, för jag mår fysiskt dåligt av att somna för bara en stund. När jag vaknar är jag ännu tröttare, känner mig febrig, har ont i kroppen, ont i huvudet och mår illa.
Jag kan bara sova på dagen om jag redan är sjuk, då tar kanske symptomen ut varandra.
Med ett litet pyre är detta ett problem.
Att gå upp och mata och byta henne tar kanske trettio minuter, sen ligger jag och stirrar i taket minst lika länge. Pyret vaknar var tredje timme på natten, ibland varannan timme. Räkna på det.
Nu är vi två här hemma så jag får sammanlagt den sömn jag behöver, men det skulle vara rätt skönt att slippa slösa bort timmar på att titta på fula taklampan.
Så John Blund, eller någon av hans kollegor får gärna höra av sig med tips om var man köper det där pulvret de använder.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: