Fortsätt till huvudinnehåll

"Har inte feminismen gått för långt?"

... sa en bekant. 

Sen kom det där med gubbar som låtsas som att snippa är ett svårt ord att förstå. Och hela debatten handlade om det och den 10 åriga flickan, istället för varför den i allra högsta grad vuxna mannen hade sin hand på helt fel ställe. Var är kampanjen #jag.vet.var.min.hand.inte.ska.vara. startad av en man, förresten? 

Sen pratade Marcus Schenkenberg ut i The Island Sverige om sin relation med Pamela Anderson. Där berättar han att relationen tog slut för att hon ville ha barn, men han ville inte att mamman till hans barn skulle ha varit med i ett sextape. Fräscht. Han vill alltså inte skaffa barn med en kvinna för att hon blivit utsatt för ett brott. Härlig kvinnosyn.

Plötsligt sa den bekante att det är förjäkligt att tjejer och kvinnor ständigt hamnar i underläge. Vilket gav ett fint läge att flika in att feminismen stretar på.

Idag lägger jag lite bomull runt all irritation och har mello-kväll med arvsmassorna och Ellegulle.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.