Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens kreativa

Förutom att ägna dagen åt att förbereda för Polarns dag imorgon så lyckades jag avsluta fram- och bakstycke på tröjan jag stickar. Nu är det bara ärmarna kvar. Kanske kan jag använda tröjan till nästa vinter, eller näst-nästa.

När Pyret kom hem var hon på ett "jag vill fixa mitt rum-humör", igen. På något sätt kom hon då in på att hon ville göra sitt tittskåp i ett Harry Potter tema, och hon ville ha min "hjälp". Vilket innebär att hon säger vilka saker hon vill ha och sen får mig att göra hela projektet. Jag försöker tappert att lämna över material, ge tips och uppmuntra, men får ett svalt mottagande.
Med det sagt, får jag presentera Pyrets (mitt) Harry Potter tittskåp:
Jag gjorde själv i ordning ett litet tittskåp med mormors gamla fickur och parfymflaska häromsistens.
Så rara saker ska väl ramas in istället för att ligga och damma, tänkte jag. 15 kronor fattigare av att ha köpt en ram på secondhand, och 10 minuters pillande, så var det klart.

Nu ska jag används magi och kreativitet till att få Polarn att somna så här dagen innan hennes välregisserade födelsedag. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.