Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens outfit

Det var dags att föreläsa igen. Jag försökte inge någon slags känsla av trygghet och kunskap.
Kanske mest landade i stel upptill och brittisk tant nertill. Oklart. Åskådarna till detta påstod sig vara upplysta och utbildade i en massa matnyttigt i alla fall. 
Jag kände mig mest varm. Det förefaller som att jag ovanpå den stadiga temperaturhöjning jag upplevt i ålderns hormon-battle, nu också fått vallningar. Yey. Så stickad kjol och polotröja var ett halvsmart val. Kjolen är förövrigt ett secondhandfynd från det gamla H&M märket Foxtrot.
Någon mer som minns? Kan det vara 80- eller 90-tal? Eller var det senare? Tiden flyger förbi. 

Upplyst och utbildad var väl typ omdömet för Pyret på dagens utvecklingssamtal. "Du är ju väldigt bra på att gå i skolan" sa läraren. Sen bad han henne att låta bli att oroa sig för poäng eftersom de redan sett hur bra det går, och istället fundera över om hon ville ha extra uppgifter för att fortsätta känna sig tillräckligt utmanad. Det sades också saker som "Du har vårt förtroende", "Du fattar ju så fort", "Vi vet att du alltid gör ditt arbete", "Du väljer ju att jobba med de som fokuserar på skolarbetet". Pyret blev lättad över att få svar på frågor hon oroat sig över och ska fortsätta jobba på att våga göra misstag. Det flyter på så att säga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.