Fortsätt till huvudinnehåll

En dag.

Polarns första förskoledag är avklarad.
Pyret var till en början mer tveksam och ville inte riktigt iväg medan Polarn började hoppa i vagnen när hon såg huset. Sen blev det ombytta roller.

Pyret hängde snabbt med sin BFF medan Polarn lite suspekt inspekterade omgivningen och gömde sig i sandlådan. Innan hela byggnaden skulle fyllas av barn inför samling och lunch så skulle vi i lugn och ro titta igenom huset, då hängde Pyret och BFF med.
Polarn tinade upp lite blan allt spännande där inne men ilsknade till igen lagom till samlingen och visade det med en full blöja. Men efter ett byte kunde jag göra henne nöjd igen med det bästa hon vet; mat. Hon hoppade av glädje i stolen och dansade loss i hallen efteråt. Lite förundrat tittade jag på hur Pyret satt och åt med god aptit hon med, som hon tydligen alltid gör där.

Dagens kritiska punkt nåddes vid vilan, men se Polarn slocknade i famnen på 5 minuter och Pyret somnade bredvid mig 5 minuter efter det. "Det gick ju bra det där!" sa förskolläraren.

Jag kunde parkera mig med en erbjuden kopp kaffe i 2 minuter innan 4 grabbar skulle bygga lego med mig. De började bygga på mitt hus, byggde inte alls som jag ville på mitt hus, och när jag gick in för att hämta mina vakna barn så hade de väl lyckats förstöra min fina husbil. Det får man ju inte bli arg för.

Vi fortsatte med lite trolldeg efter vilan. Polarn smakade och tyckte den var god och Pyret degade loss utan minsta utbrott, till skillnad från hemma. Och lagom till Polarns nästa gnäll så serverades det mellis, då blev hon lycklig igen.

Dagen avslutades med utelek och det dröjde banne mig inte mer än några minuter så började den lilla damen vandra iväg från mig. Det som lockade var självklart alla bollar. Men hon gick iväg från mig utan att se sig om. Yey.

Båda barnen var lagom trötta och gnälliga när vi kom hem och åt med god aptit, viket jag hoppas resulterar i en god natts sömn.

Jag känner mig riktigt nöjd och hoppfull efter dagen men försöker göra en reservplan för om inskolningen tar mer än de två planerade veckorna. Jag har nämligen precis sett första utdraget till schemat för första kursen, som drar igång exakt efter inskolningen. Det kommer börja med fullt ös ser det ut som.

Kanske är det en aning lite stress som gör att jag har tre (!) vaglar i samma öga. Kanske. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: