Fortsätt till huvudinnehåll

Smygstartar höstmyset

Arvsmassorna verkar precis som jag behöva lite extra vila och lugn efter den ganska intensiva sommaren. De bad om att få "hemmadag" både igår och idag, och det var jag inte sen med att gå med på. Höstmyset ska väl påbörjas så här i september. 

Polarn inledde myset starkt med att be att få ha köket ifred på morgonen, och dukade sedan fram frukost.
I nästan en timme stökade hon runt för att göra två omgångar amerikanska pannkakor. För när hon gjort en sats tyckte hon att det blev för lite. Hon påpekade att en del blev lite brända, men vad tusan gör det när man blir serverad en sån här frulle.
Sån lyx. Jag har ju behövt ta mig till hotell för att bli serverad frukost liksom. Och då får jag ändå springa och plocka mat till både mig själva och arvsmassorna. 

Solen sken och utan minsta protest fick jag med mig arvsmassorna på promenad. Bara sådär. Vi pratade om lagar eftersom Pyret har börjat ha lektioner om det. Också en jäkla lyx när arvsmassorna börjar bli så stora att man kan ha den typen av samtal. De har egna idéer och åsikter, kan fundera och ta till sig information, och de vill veta saker. Sen avslutade vi promenaden med att titta på kaniner, marsvin och ankor i parken, för det blir man aldrig för stor för.

Och en sån här helg hann jag sitta och virka hur mycket som helst. 
I tillverkningen ligger en beställning på 4x8 såna här för att skapa två vändbara bläckfiskar. Det är jäkligt många. Efter idag har jag 14 kvar att göra och lite kramp i fingrarna. 

Inget säger väl höst som att skörda. Balkongen krukor klipptes ner idag och frysen är fylld med persilja och basilika.
Basilikan levererade några riktiga monster.
Jag har mått så bra av några helger med lugnare tempo och att mest skrota runt här hemma. Fylla dagarna med att bara småfixa, äta, titta på tv, spela spel och kela med katterna. Märkligt hur det hade gett mig lätt panik av rastlöshet tidigare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: