Fortsätt till huvudinnehåll

Litteraturlista

"Det var nog inte så omfattande, om jag minns kollegans utbildning för några år sedan."
Så sas det när vi fick besked att vi skulle handleda en student och därför med kort varsel göra plats för inte bara studenten, utan också en handledarutbildning. 
Kanske har utbildningen ändrats.
Kanske hade den kollegan mer luft i sin kalender.
Kanske tar man utbildningar på olika stort ansvar.
Vem vet.
Det jag vet är att det här är litteraturlistan:
Några av böckerna ska det bara läsas några kapitel, några ska det läsas de flesta kapitlen. Sen tillkommer några artiklar. Men också tre halvdagsseminarier med tillhörande inlämningsuppgifter, tre heldagar med föreläsningar, ett seminarium för inlämning av utkast, och den lilla examinationsuppgiften på 6 sidor. Vi har ca 3 månader på oss.

Vi ska också ta hand om studenten 50% var, då tar alla arbetsuppgifter längre tid. Studenten ska också ha handledning 60-90 minuter per vecka, bokas in på studiebesök och få ett schema och en vfu-planering gjord. 

"Äsch, va inte så ambitiösa!" Var nästa goda råd. Jag har aldrig riktigt förstått hur att göra sin uppgift misstas för ambition. Vi har inte siktat på att skapa världens bästa vfu, eller att få mvg på utbildningen. Vi siktar på att lära oss handledning så att studenten kan få ta del av sin vfu som den del av utbildningen det är. 

Nåja. Nu skrapar jag ihop 7,5 högskolepoäng till, det är väl ambitiöst utan att vara så omfattande. Samtidigt som kursansvarige redan sagt tre gånger:
"Man minns sin vfu-handlerare hela livet, era studenter kommer aldrig glömma er!"
Ingen press.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: