Fortsätt till huvudinnehåll

Status

Polarn hostar fortfarande så att hon nästan kräks emellanåt, men febern har gått ner till hanterbara 38 grader. Om det inte vore för att allt leder till tårar så skulle man kunna tro att hon mår hyfsat igen.

Pyret hostar rejäl slemhosta, men glest under dagen. Inte så värst påverkad i humöret, men inte någon vidare aptit, vilket hon själv var fundersam över.

Jag har knaprat Ipren så mycket jag fått, för att överleva en heldag ensam med arvsmassorna. Måltider att servera, pysselprojekt att assistera och en miljon frågor, samtidigt som det här utvecklar sig till förkylning/influensa med nära döden upplevelse. Allt gör ont, jag fryser så jag inte kan röra vid min egen hud med ispinnarna till fingrar för då börjar jag gråta, jag vill ändå gråta hela tiden, svag hosta, lite snuva, huvudvärk och yrsel. 
Jag har parkerat arvsmassorna framför tv:n sedan efter lunch, gett dem godis och gömt mig i hörnet av soffan och försökt använda deras senaste önskemål som ursäkt:
De vill att jag virkar en mössa till katten. Högst oklart om hon kommer gå med på det, men idag var det skönt att ha "Mamma virkar" som ursäkt för att långsamt dö i soffan tills avlösningen kom klockan 19.00.

Jag chattade med en kompis vars 16 och 20-åring däckat och hon fått ta hand om dem, för det slutar man ju inte göra, och nu oroar sig för att bli sjuk själv. Vi mindes den gamla goda tiden när man fick vara ifred när man blev sjuk. Bara ligga till sängs och halvsova hela dagen och helsova hela natten. Det kan ju vara en bidragande faktor till varför man också blev frisk så mycket fortare på den tiden. 

Nu ser jag fram emot att försöka sova med dubbla täcken och tjocktröja till dess att febern vänder och jag är åter tillbaka till att svettas ihjäl. Dessutom kommer jag garanterat få en kamin på var sida om mig lagom tills feberfrossan släpper.
Krya på mig liksom. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.