Fortsätt till huvudinnehåll

And so this is christmas

Som äkta crazy cat lady har jag inget emot att gå upp strax efter 5 på julaftonsmorgon för att lilla kattbebis var lite orolig och ville ha sällskap. Jag menar, man måste ha ett hjärta av stål för att stå emot en sån här:
Så jag slog mig ner i soffan med en kopp kaffe och kattbebis i knät och försökte ta in lite julkänsla.
Sen tänkte jag att det bästa sättet att börja julen var att ge sig ut i den nyfallna snön för en runda.
Det var jag, plogbilarna och hararna som gjorde spår i snön. Magiskt. Jag kan inte riktigt förstå hur man kan sluta springa för att snön kommer, den bäddar bara in rundan med ett friskt,  svalkande täcke. 

Polarn blev besviken att jag inte sov, alternativt sprang längre, för hon hade velat fixa frukost till mig. Som kompensation fick hon välja mina kläder. Hon hittade en klänning som var äldre än henne (och Pyret), från julen 2010 för att vara exakt. 
Det minns jag bara för jag köpte den pyttelite som tröst efter operationen för utomkvedshavandeskapet. 

Resten av dagen var som förväntat. Massor med mat, och överspända arvsmassor. 
De fick öppna alla julklappar till sist.
Nu har vi mat kvar för att utfodra ett helt rugbylag, jag är proppmätt och helt färdig. Vi städar undan allt och får förhoppningsvis möjligheten att göra om det nästa år. 

Och just det, jag avslutade dagen med att få mens. Så god jul.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.