Fortsätt till huvudinnehåll

Morsor på stan

Efter en lång arbetsvecka och ännu längre arbetsdag drog jag och kollegan in till stan för att ha ett liv.

Vi åt en fantastisk middag på Griffins steakhouse extraordinaire:
Alltså kan ni fatta vilken upplevelse att få detta till middag istället för den ständiga fredagspizzan? Det finns ju steakhouse och sen finns det steakhouse, och det är en enorm skillnad.

Sen vi promenerade till det här stället:
Dramaten alltså.

Vi hade fått tips om en pjäs om våld i nära relation som verkade intressant; Ambulans
Lite som att åka från jobbet och titta på en pjäs om jobbet, men det förstärkte säkert såväl dramatiken som det komiska. Så snyggt uppbyggt och fullt av smarta detaljer som knöt ihop berättelsen. Men snyggast av allt var hur fyra skådespelare kunde gestalta alla dessa karaktärer utan att det blev otydligt eller fånigt:

Och bara sådär så har man fått uppleva livet två gånger på en vecka! Jag har dessutom blivit inbjuden till två afterwork och håller på att boka en middag. Jag kommer få social baksmälla efter det här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.