Fortsätt till huvudinnehåll

Oorganiserat kaos.

Så var det dags för första dagen i första klass. Skolan har lämnat ut minimalt med information kring vad första dagen, eller resten av läsåret har att erbjuda. Det vi visste efter att ha kontaktat rektorn utöver datum och klockslag, var vad läraren hette och var klassrummet låg. Igår väntade ett välkomstbrev i brevlådan, men också med bara den informationen.

Sånt kanske löser sig när man är på plats, kan man tänka då. Men på plats väntade skolpersonal som också bara kunde informera om var klassrummet låg, och knappt det.

I klassrummet fick vi veta hur schemat kommer se ut, som att de skulle ha idrotts lektion redan idag, fast ingen hade gympakläder. Men ingen genomgång av övriga ämnen eller så. Vi fick också veta att klassrummen blir supervarma så alla barn behöver vattenflaskor, för de har inte tillgång till glas eller muggar. Hade kanske varit bra att veta innan idag. Läraren verkade ganska strikt, efter upprop gick hen genast igenom vilka regler som gällde i klassrummet, med bara en massa "ni får inte". Inget prat om att det var kul att få börja en klass ihop, att få lära känna varandra, lära sig en massa nytt eller så, bara vad alla heter och vad man inte får göra.

Innan vi föräldrar gick fick vi en hög med papper om vad vi behövde veta och göra. Vilket blir lite skevt när de tydligen inte känt så värst mycket krav på sina åtaganden. Innan jag gick hem kunde jag och en annan förälder, som ställt samma frågor till skolan som jag, lufta lite frustration. Tack och lov. Då hade jag ännu inte upptäckt att vi inte fått någon information om vår fritids hade sina lokaler nu, eller vad de hade för schema. Jag hade heller inte sett att de kommer ha lunch klockan 10.30. Förra året hade de lunch klockan 13.00. Jag saknar ord.

Jag hämtade Pyret tidigt och kände mig lättad över att hon tagit med sig de positiva delarna från dagen. Hon hade helt klart behövt en mindre kaotisk och oförberedd start, men det verkade ha gått okej ändå. Hon hade inte fått veta så mycket mer om lektioner eller ämnen, bara fler saker de inte fick göra. Men hade fått ett par nya kompisar.

Polarn var också idel solsken vid hämtning. Som tur var hade det börjat en ny flicka i samma ålder, som hon lekt med hela dagen. Dessutom hade förskolan väntat med att skörda vårens planteringar tills alla barn var tillbaka, så hon fått se potatisar, ärtor och grönkål plockas. Hon har varit så orolig för att missa det.

Imorgon är det dags för mig att mjukstarta med jobb. Jag känner mig inte ett dugg redo, bara katastrofalt trött, med värk på de mest märkliga och diffusa ställen. Det är otroligt skönt att jag börjar på halvtid med bara administrativt arbete, annars tror jag att jag skulle gå under.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: