Fortsätt till huvudinnehåll

Hålligång.

Den värsta ryggskotts värken är borta, men kvar finns värk i rygg, höfter och armar. Det finns också lite yrsel och vag huvudvärk emellanåt, tillsammans med ett svagt illamående som kommer och går. Sådär så att jag inte mår bra, men heller inte riktigt dåligt. Fasligt irriterande.

Eftersom inget blir bättre av att man går och känner efter hur man mår, så kan man väl lika gärna hålla igång tänker jag. Tillsammans med mammakompisen tog vi arvsmassorna till Tekniska museet. I detta gigantiska hus med rum efter rum av saker att se och göra, spenderades oförklarligt långa stunder till att leka med skumklossar och på tomma yogamattor som använts vid en uppvisning (som var slut).

Jag upphör aldrig att förvånas över vad de anser vara roligast att sysselsätta sig med. Eftersom temat på tekniska just nu är robotar kan man tänka att utställningen med massor av olika robotar skulle slå högre, men icke. Jag tyckte däremot att det var coolt. Också väldigt creepy av en anledning jag inte riktigt har en förklaring till, men mest coolt.
Möjligen väckte avdelningen med spel intresse hos arvsmassorna, framförallt hos Pyret som har en fallenhet för det där med skärmar.


Hon skulle lätt kunnat fasta vkd att prova olika spel hela dagen.

Efter många långa timmar bland alla dessa rum, med en paus i restaurangen (plus i kanten för schysst vegansk buffé) var orken hos alla något trytande och mängden människor fyllde på. Så vi drog in till stan och avslutade utflykten med en fika på Starbucks. Bästa idén på hela dagen. Varför jag inte tog deras chokladtårta när den fanns kan jag fortfarande inte förstå. Jag skyller på trötthet.

Väl tillbaka på hemmaplan testade jag detta recept från Coop på en Minestronesoppa som blev väldigt god. Dagens tips.

Tips nummer två är att ge sig på att läsa Margaret Atwoods Tjänarinnans berättelse, boken bakom Handmaid's tale. Den fanns som rea-pocket på City Gross. Jag gillar inte att läsa böcker efter att ha sett film eller serie, men känslan i boken är väldigt annorlunda än serien, och helt klart värt att ge sin tid till. Att det ger ytterligare en dyster påminnelse om var världen verkar vara på väg kan ju däremot kännas mindre värt att roa sig med. Viktigt, men svårt att orka med.

Sista tipset är sömn. Vi håller på att vänja oss vid att verkligheten och vardagen kommer ikapp oss, så vi går upp tidigt fast vi är lediga. En vecka till har vi på oss. Tiden går fort.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: