Fortsätt till huvudinnehåll

Bara en till.

Att ta hand om ett barn extra kräver i och för sig lite extra uppmärksamhet och koncentration. Mest för att det inte är ens egen arvsmassa och den därmed beter sig aningens mer oförutsägbart. Å andra sidan så får man gratis underhållning åt sina egna arvsmassor, vilket lättar på ens egen arbetsinsats.

Vi hämtade kompisen och blandade dagen med lunch, cykeltur till lekparken, glasspaus, pysselextravaganza och film. Pyret och kompisen hade världens bästa dag, men Polarn hamnade på efterkälken. Som lillasyster blir hon inte alltid insläppt eller medbjuden i leken, det märker hon och det gör henne väldigt ledsen. Det blev flera samtal om hur det skulle kännas att själv bli utesluten och styrningar mot aktiviteter där man kan vara flera i leken. Det gör lika ont att se Polarn bli ledsen över att inte få vara med, som att se Pyret skämmas när hon inser att hon inte varit en schysst kompis.

Förutom att agera medlare och att golvet behövde göras rent från glitter, paljetter, piprensare, presentsnören, flirtkulor, pennor, klistermärken, kartongbitar, pärlor och ett helt gäng med klistertuber så var det en lugn dag.
Lite cystavärk och stressymptom utöver den etablerade tröttheten, men hanterbart ändå. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: