Fortsätt till huvudinnehåll

Söndag.

Jag valde att titta på Mello igår. Eller det är ju inte Mello längre, det är ju Eurovision, så Euro då. Fast jag såg självklart inte hela, jag såg fram till röstningen. Med självklart menar jag att det skulle hålla på till klockan 1 och Polarn brukar vakna vid 5. Räkna själva. Sen är jag trygg i att vakna upp till att få veta resultatet och att det alltid är "fel låt vann". Min ståndpunkt är densamma där som i politik: om det är röstningsresultatet så är det inte "fel", det är bara inte i min smak eller enligt min åsikt. Och det är inte samma sak. Men om en majoritet har röstat fram det enligt spelets regler så får man väl respektera resultatet, precis som man vill att resultatet ska respekteras när det går ens väg.

Helt enligt beräkningarna så väckte Polarn mig kl 5.18. Fast först efter att ha kommit in och velat lägga sig bredvid någon gång vid 00.30 och då behöva byta blöja och få lite nässpray för att somna om. Klockan 3 fick hon sällskap av sin syster. Jag gick upp och gjorde den lilla primadonna till lags, bara för att få migrän-känningar efter 20 minuter. En "Eeze" (I love you!) och ligga i soffan och blunda i en kvart, samtidigt som Polarn kommenterade Dora, Zack & Quack, Paw Patrol eller vad det nu var på tv:n, hjälpte.
De sista större känningarna försvann lagom tills vi skulle lämna barnen hos mina päron klockan 8. De mindre sitter fortfarande i.

Det för dagen passande vädret ackompanjerade oss när vi åkte iväg och närvarade vid urnsättningen av herr B.o.B.s farfar. Vi följde honom till hans sista vila under regntunga skyar, med snålblåst i ansiktet, som om det fina vädret hade tagit paus enkom för att det inte passar sig med sol och fågelkvitter vid en sådan händelse.

Herr B.o.B. passade på att vila under den långa bilresa hem medan jag höll mig vaken genom att prata om det där gigantiska ämnet socialt arbete med svärfar. Hans yresbana var inom ett besläktat område så vi förstår ju varandra.  Dessutom behövde herr B.o.B. kanske vila lite mer än jag, han har åkt på en infektion i ett otäckt sår i foten. Därför fick vi avsluta med att åka förbi ett apotek och hämta ut antibiotika innan vi hämtade arvsmassorna. Jag vill inte att han åker på blodförgiftning som han gjort en gång tidigare av ett sår i foten.

Nu däremot. Efter en Euro kväll, en tidig morgon, en migrän-baksmälla, en lång dag, nattning av pigga barn och på väg mot en lång morgondag. Nu ska jag sova. Hoppas jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: